Brief instroom klas 4

Rotterdam, 18-10 2018                Betreft : Afronden CKV

Beste leerling en ouder/verzorger,

Het vak CKV maakt deel uit van het schoolexamen en is daarom een verplicht PTA onderdeel. Op de Roncalli Mavo wordt CKV gegeven in klas drie. Jullie zijn dit jaar zijn ingestroomd vanaf de HAVO waar jullie nog geen CKV hebben gehad. Het is de bedoeling dat jullie vier culturele activiteiten doen in de vorm van een excursie. Het doel van de culturele excursies is de leerlingen kennis te laten maken met culturele instellingen in Rotterdam en jullie ervaringen en kennis over kunst en cultuur te vergroten.

Jullie gaan een excursie dag in Rotterdam doen om 4 culturele activiteiten te beleven. Deze wordt op woensdag 14 november georganiseerd. Let op bewaar je toegangskaartje goed! En maak een selfie in of bij het filmhuis (bijvoorbeeld in de bioscoopzaal of bij de entree/kassa).

Je ontvangt tijdig een mail met informatie over de tijd en de locatie van de excursie dag. Je reist zelfstandig en er zullen dus metrokosten bij komen. De lessen die je mist door deel te nemen aan de excursies kun je in overleg met de docent tijdens KWT-uren inhalen.

Als je een activiteit hebt gedaan moet je er een reflectieverslag over maken en een geldig toegangsbewijs inleveren. Dit betekent dat je een recensie schrijft of bijvoorbeeld een fotoverslag maakt met daarbij je mening. Stel jezelf daarbij de vraag: “wat vond ik ervan en waarom?” Op de ronkit-ckv kun je kijkwijzers vinden die je kunt gebruiken om een reflectieverslag compleet te maken. De uiterlijke inleverdatum voor de verslagen/werkstukken is maandag 16 december 2019 dit is de dag dat je je ervaring moet presenteren. Dit doen we tijdens mijn vak swt om 8.30 uur.

Stuur je opdrachten per mail naar ckuil@roncallimavo.nl of kom langs tijdens kwt in B01 op maandag of woensdag.

Wat: Wanneer: werkvorm presenteren:
Excursie dag: Muziek, museum en streetart/architectuur route Rotterdam 7 november Verslag met mening en uitwerking naar eigen invulling.   16 december tijdens SWT1 inV14    
Filmhuis recensie
Zelfstandige opdracht: Uitflits Periode 1 Flyer maken (piccollage) 16 december Swt 1
       

Ik hoop je/jullie/u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Met vragen kunt u terecht op het onderstaande e-mail adres.

Met vriendelijke groet,

C. Kuil ckuil@roncallimavo.nl
Docent CKV