Opdracht

Wij zijn door de school gevraag om andere leerlingen op school meer mediawijs te maken. Daarvoor willen ze een verzameling goede filmpjes over een bepaald mediawijsheid onderdeel op de schoolsite plaatsen. Deze filmpjes moeten andere leerlingen leren om beter met media om te gaan.

Hiervoor gebruik je bestaande filmpjes over jouw thema en daarin ga je knippen en plakken. Je zet er tekst bij (mag ook ingesproken zijn) en muziek onder.

Het filmpje mag maximaal 4 minuten duren en er moeten minimaal 3 filmpjes van anderen in gebruikt worden.

Voor het maken van het filmpje krijg je 4 lessen de tijd.

De opdracht pakken we aan met de methode eduscrum. De opdracht is onderverdeeld in 3 delen, die noemen we een sprint.

Sprint 1

Sprint 2

Sprint 3

Compilatiefilmpje

Je zoekt in You Tube, Vimeo en andere videokanalen die je kent naar filmpjes die jullie gekozen thema duidelijk maakt. Die filmpjes download je naar je computer.

Let op: upload ze daarna naar je Drive account!

Je kunt de filmpjes converteren naar MP4 met clipconverter:

http://www.clipconverter.cc/

De geconverteerde filmpjes zet je in Final Cut Pro. In dat programma maak je vervolgens een eigen filmpje door te knippen en plakken in de bestaande filmpjes. Je zet er tekst bij en muziek eronder zodat je anderen echt iets kunt leren.

Uiteindelijk upload je je filmpje op youtube en mail je de link

Instructiefilmpjes Final Cut Pro

Let op:

De muziek die je gebruik moet licentie vrij zijn. Anders wordt je filmpje gelijk weer verwijderd door You Tube. Zie sprint 2 voor de licentie vrije audiobibliotheek.

Eduscrum

We werken aan de hand van eduscrum. Dit is een methode waardoor je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt om tot een goed kanban-1eindproduct te komen.

 

 

 

 

 

De opdracht is onderverdeeld in ‘sprints’. Per sprint maak je een Kanbanbord waarop komt te staan wat jullie allemaal moeten doen, wat je al hebt gedaan en waarmee je klaar bent. De post-its met alles wat je moet doen plak je gewoon door op een groot vel.

Wat moet er allemaal gebeuren om tot het einddoel te komen per sprint:

Final Cut Pro compilatiefilmpje mediawijsheid