Intro

De Jeugdzorg probeert via Internet kinderen en jongeren te bereiken, zodat ze ze kunnen helpen. Veel kinderen hebben namelijk problemen waarbij ze hulp nodig hebben. Het punt is dat er heel veel mogelijke problemen zijn waar kinderen hulp bij nodig hebben en dat het moeilijk is voor de kinderen om te bepalen of ze het beter zelf op kunnen lossen of dat ze iemand erbij moeten vragen met verstand ervan. Nog een probleem is dat kinderen van de lagere school vaak nog niet goed genoeg kunnen lezen om moeilijke teksten zoals in de wikipedia te lezen.

Kortom: voor de jeugdzorg zelf is het niet te doen om voor ieder dingetje een aparte site te maken. Daarom wordt jij gevraagd om voor kinderen tot en met 12 jaar (basisschool) een site te maken over typische kinder-probleemonderwerpen. www.jeugdzorg.nl geeft een paar voorbeelden:

 Ik zit ergens mee en daar wil ik over praten 

Je zal maar een probleem hebben. Thuis, op school, of op je werk. En je hebt niemand om mee te praten. Je kan je soms zomaar somber of opgefokt voelen. Of je wordt gepest. Het kan zijn dat de ruzies thuis uit de hand lopen. Je bent bang dat het misgaat met je vader of moeder. Misschien hebben die psychische problemen of schulden, of zijn ze verslaafd. Je kan je ook rot voelen omdat je iets ergs hebt meegemaakt. Bijvoorbeeld met geweld, of seks. Of je hebt iets gedaan waardoor je met de politie te maken krijgt. Het kan ook iets kleins zijn, bijvoorbeeld dat je bang bent voor spinnen, het donker of dat je nog in je bed plast.

Opdracht

Ontwerp een website met Adobe Muse.

Voorwaarden:

 • Kies een onderwerp en doelgroep.
 • Maak een kleurenpalet met tenminste 3 kleuren die passen bij het onderwerp en de doelgroep. Doe deze stappen in Photoshop en bewaar als JPEG (dit lever je bij je opdracht in).
 • Kies een titel in de stijl “ik heb …. ” of “mijn …. zijn ” – ik heb een erge ziekte – mijn ouders maken ruzie
 • Maak de voorpagina en een gewone pagina in de afmetingen 1200 * 2000. Zorg voor:
  • Een helder vormgegeven stramien – bruikbaar voor alle pagina’s
  • Een werkend menu aan de zijkant of bovenkant
  • Een aansprekende header (maak in Photoshop)
  • Passend artwork (fotografie)
  • Teksten die de doelgroep zullen aanspreken
 • Lever je site in via Classroom.

 

Tutorials webdesign in Muse (bron: tdwhvids):

Stap 1: Overzicht en structuur

Stap 2:  Ontwerpen foto’s, knoppen en site

Stap 3: Widgets en preview

Stap 4: Exporteren website

Ontwerp een website over jeugd-hulpverlening